MVV aanvragen? U wilt samen met uw buitenlandse partner of echtgenoot in Nederland wonen? U wilt een familielid naar Nederland halen. om dit mogelijk te maken heeft uw buitenlandse liefde of familielid een mvv nodig. Uw mvv advocaat helpt met het indienen van een goede, volledige kansrijke mvv aanvraag.

U krijgt hulp bij het invullen van de benodigde papieren. Ook ontvangt u een lijst met de benodigde documenten. Na ontvangst van de papieren bekijkt uw mvv advocaat de stukken. Als er nog documenten nodig zijn, dan vraagt uw advocaat deze op.

In een begeleidende brief beschrijft de mvv advocaat waarom u in aanmerking zou moeten komen voor een mvv. Deze brief is bedoeld voor de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND).

Als de aanvraag compleet is, dan stuur de mvv advocaat het complete pakket naar de IND toe.

Kosten

Aan een mvv aanvraag zitten kosten (leges) verbonden.  Klik hier voor meer informatie over de hoogte van de leges. Deze kosten betaalt u aan de IND om de aanvraag in behandeling te nemen.

Daarnaast betaalt u ook voor de werkzaamheden van de mvv advocaat. Noordzee Advocatenkantoor hanteert een standaardbedrag van €500,- excl BTW voor de begeleiding van de mvv aanvraag. Dit is voor de gehele aanvraagprocedure.

Beslistermijn

De IND neemt binnen 90 dagen een besluit. Wordt de mvv aanvraag goedgekeurd, dan  ontvangt uw buitenlandse partner een mvv-sticker in het paspoort. Met de mvv kan uw partner of familielid naar Nederland afreizen. Na binnenkomst in Nederland kan de verblijfsvergunning bij het dichtstbijzijnde IND-loket worden opgehaald.

MVV aanvraag Afgewezen?

Is uw mvv aanvraag afgewezen? Dan kan uw advocaat bezwaar maken bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst in Nederland. U komt mogelijk in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand (toevoeging). Uw mvv advocaat kan de aanvraag indienen bij de Raad voor Rechtsbijstand. Als de toevoeging wordt verleend, dan betaalt u slechts een eigen bijdrage voor de bezwaarprocedure. De hoogte hiervan hangt af van uw inkomen. De laagste eigen bijdrage bedraagt €148,-

Wat zijn voorwaarden voor een MVV?

 • U bent met elkaar getrouwd of u hebt samen een geregistreerd partnerschap. Of u bent ongetrouwd en hebt een duurzame en exclusieve relatie met elkaar.
 • U bent allebei 21 jaar of ouder.
 • Uw partner heeft het basisexamen inburgering buitenland gehaald of is vrijgesteld en hoeft het inburgeringsexamen niet af te leggen.
 • U gaat met uw partner samenwonen en u schrijft zich samen bij de gemeente in op hetzelfde adres
 • U verklaart als referent (verblijfsgever)dat u optreedt als referent (referentenverklaring)
 • U heeft als referent voldoende inkomen. Dit inkomen moet daarnaast zelfstandig en duurzaam zijn
  Vrijstelling van de inkomens geldt in de volgende situaties:

  • U heeft als referent de AOW-leeftijd en ontvangt een AOW-uitkering.
  • U bent als referent blijvend en volledig arbeidsongeschikt.
  • U bent als referent blijvend niet in staat om aan de plicht tot arbeidsinschakeling te voldoen.

Download checklist

Formulieren:

Aanvraagformulier Machtiging tot voorlopig verblijf (MVV)
Bijlage Antecedentenverklaring
Bijlage Basisexamen inburgering buitenland
Bijlage Intentieverklaring TBC-onderzoek
Bijlage Relatieverklaring (ongehuwde partners)
Bijlage Verklaring omtrent inkomen zelfstandig ondernemer
Bijlage Vragenlijst voor verblijf bij partner
Bijlage Werkgeversverklaring

“Vorig jaar heb ik mijn vriend uit Gambia uitgenodigd voor een vakantie in Nederland. Tot onze grote teleurstelling werd het visum afgewezen. Mevrouw Noordzee heeft ons goed geholpen in bezwaar.

“Wij wilden heel graag onze Forster Parent kind uitnodigen voor vakantie in Nederland. En hadden een leuke vakantie gepland. Wij hebben Advocaat Noordzee ingeschakeld. Gewoon om er zeker van te zijn dat het visum zou worden afgegeven. Een goede beslissing. De visumaanvraag is goedgekeurd!

Uw MVV advocaat

Advocaat Noordzee
Cynthia Noordzee is oprichter en eigenaar van Noordzee Advocatenkantoor. Zij is als advocaat gespecialiseerd in mvv zaken. Zij heeft als beslismedewerker bij de IND gewerkt. Cynthia heeft vele mvv zaken in de aanvraagfase maar ook in bezwaar en beroep tot een goed einde kunnen brengen.