MVV Bezwaar afgewezen? Uw MVV advocaat kan namens u beroep aantekenen bij de rechtbank.

Het beroep moet binnen 4 weken worden ingediend. Stuur een kopie van de beslissing op bezwaar naar uw mvv advocaat. Na ontvangst zal er beroep worden aangetekend. Dit gebeurt eerst met een inleidend beroepschrift Hierin legt de advocaat uit dat er beroep wordt aangetekend. Ook vraagt de advocaat om een kopie van het volledige dossier.

Als het dossier binnen is, gaat de advocaat over tot het opstellen van de gronden van het beroep. Dit zijn de redenen waarom u vindt dat het bezwaar onterecht ongegrond is verklaard.

Het bezwaar wordt vaak ongegrond verklaard om de volgende redenen

  • De referent heeft onvoldoende voldoende, duurzame middelen van bestaan;
  • De duurzame exclusieve relatie tussen de referent en de aanvrager is onvoldoende aangetoond;
  • De IND neemt aan dat er sprake is van een schijnhuwelijk of een schijnrelatie;
  • Er is onvoldoende bewijs geleverd om vrijstelling te krijgen van het inburgeringsexamen buitenland;
  • De overgelegde stukken worden niet als betrouwbaar geacht;

Kosten

U komt mogelijk in aanmerking voor een toevoeging (gesubsidieerde rechtsbijstand). Ook wel pro deo genoemd. Uw advocaat vraagt dit aan bij de Raad voor Rechtsbijstand. Als de toevoeging wordt afgegeven dat betaalt u slechts een eigen bijdrage. De hoogte hiervan is afhankelijk van uw inkomen. De laagste eigen bijdrage is €148,- Neem contact met de mvv advocaat voor meer informatie.

Griffierecht
Naast de eigen bijdrage betaalt u de rechtbank ook €178,- griffierecht.

Wanneer ontvang ik een uitspraak

De zaak wordt mondeling op zitting bij de rechtbank behandeld. Uw mvv advocaat staat u tijdens de zitting bij. De rechter doet binnen 6 weken uitspraak. Het komt nog weleens voor dat de rechtbank de termijn uitstelt met 6 weken.

Beroep gegrond

Het beroep is gewonnen als de rechtbank het beroep gegrond heeft verklaard. De rechtbank vernietigt de beslissing op bezwaar. De zaak wordt na een vernietiging weer in bezwaar behandeld. De IND dient in dat geval opnieuw een beslissing te nemen op het bezwaar.

De rechtbank heeft ook de mogelijkheid om de zaak zelf af te doen. In dat geval komt de uitspraak van de rechtbank in de plaats van het besluit van de IND. Dit komt zelden voor en vrijwel alleen in gevallen waarin er overduidelijk een conclusie kan worden genomen. Dat zijn gevallen waarin het antwoord al duidelijk is en de zaak niet nogmaals in bezwaar hoeft te worden behandeld.

Uw visum advocaat

Advocaat Noordzee
Cynthia Noordzee is oprichter en eigenaar van Noordzee Advocatenkantoor. Zij is als advocaat gespecialiseerd in mvv zaken. Zij heeft als beslismedewerker bij de IND gewerkt. Cynthia heeft vele mvv zaken in de aanvraagfase maar ook in bezwaar en beroep tot een goed einde kunnen brengen.